Pasta grecka
Składniki na 4 porcje:
- 1 gałązka tymianku
- 4 suszone pomidory w oleju
- 75g sera feta
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka oleju z zalewy pomidorów
- 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw do potraw greckich
- sól i świeżo mielony pieprz
- Umieść liście tymianku wraz z suszonymi pomidorami w Rozdrabniaczu Plus i drobno posiekaj
- Dodaj pokruszony ser feta, ponownie posiekaj i wyjmij ostrza
- Dodaj śmietanę, olej i mieszankę przypraw. Wymieszaj Mini Silikonową Łyżką. Dopraw pieprzem i solą
Pasta włoska
- 10 liści bazylii
- 1 łyżka czarnych oliwek bez pestek
- 3 fileciki anchois
- 1 łyżka sera ricotta
- sól i świeżo mielony pieprz
- Posiekaj liście bazylii w Rozdrabniaczu Plus
- Dodaj oliwki, anchois i ponownie posiekaj. Wyciągnij ostrza, dodaj ser i wymieszaj Mini Silikonową Łyżką
- Dopraw do smaku pieprzem i solą