Składniki na 2-3 porcje:
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 mały kawałek papryczki chilli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 czerwona papryka
- 250g pomidorków cherry
- szczypta cukru
- 1 kropla tabasco
- sól i świeżo mielony pieprz
- 5 gałązek pietruszki
- Obierz cebulę i pokrój na duże kawałki. włóż razem z czosnkiem i papryczką chilli do Multi Rozdrabniacza i drobno posiekaj
- Rozgrzej oliwę na patelni i delikatnie podgrzewaj dodając przecier pomidorowy i wcześniej posiekaną cebulę
- Przekrój paprykę na pół, usuń nasiona i pokrój na duże kawałki. Posiekaj drobno w Multi Rozdrabniaczu i dodaj na patelnię
- Przekrój pomidory na pół i posiekaj porcjami w Multi Rozdrabniaczu. Dodaj na patelnię i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut. Dopraw cukrem i przyprawami
- Na końcu dodaj posiekaną pietruszkę
Można podawać na ciepło i na zimno